19-04-2024

Сподели:

Национално състезание за млади таланти в модата 2024  „С дъх на море“

Национално състезание за млади таланти в модата 2024

 „С дъх на море“

За поредна година МОН организира състезание за излъчване на млади таланти в модата, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна. Традиционно БАТОК бе сред партньорите на Националния конкурс съвместно с Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“ и Асоциацията на българските модни дизайнери.

Учениците се състезаваха в три категории – модно ревю, художествена скица и сръчни ръце.

Почетен председател на журито на конкурса бе изп. директор на БАТОК – Йордан Беловодски, а сред членовете бе Г-жа Ирен Велковски – председател на Асоциацията на българските модни дизайнери – асоцииран член на БАТОК. Сдружението бе представено и от Милен Василев – Управител на Джак България ЕООД и Росен Яначков от фирма Гленго технолоджи България ЕООД, които любезно осигуриха специални награди за конкурса, подкрепяйки развитието на текстилния и моден бранш в България.

Наградата за цялостно представяне отиде при Професионалната гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ в София с концепция на мъжки модел на тема „С дъх на море“. Отборът впечатли и представителите на БАТОК със своето представяне и получи специалната награда – Софтуер GERBER AccuMark PDS+GMS v.16 с предоставен лиценз за учебно заведение, осигурена от Гленго технолоджи България ЕООД – официален дистрибутор на GERBER Technology.

В категория „Модно ревю“ първенци са от Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив.

В категория „Сръчни ръце“ победител с първо място е Есра Сали от Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич.

За художествена скица на първо място е Емма Накова от Професионална гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ в София.

Българската асоциация по текстил, облекло и кожи отличи още един отбор – Професионална гимназия по текстил и моден дизайн гр. Варна, който получи специална награда - професионална шевна машина Jack A5E-AMH, осигурена от Джак България ЕООД.

Емоции от състезанието и награждаването, може да видите в галерията.